Předvádění nové techniky v SPS Slatiňany

25.04.2004, 08:00 Technika

Tak jako jsme koncem loňského roku vyrazili s kolegy veliteli do Poličky, tentokráte jsme se ve stejné sestavě vypravili tentokrát do Slatiňan…

Velitelé JPO II z Rumburku a Jiříkova společně s velitelem JPO III z Varnsdorfu se na základě pozvánky zúčastnili prezentace firmy SPS Slatiňany. Jejich snahou (tak jako při minulé návštěvě) je vybrat co nejlepší nástavbu na přípravu dotačního titulu na nákup nových vozidel.

Dost však řečí – na následujících fotkách najdete téměř vše, co je dnes nového vidět v oblasti Al nástaveb nejen v požárních nástavbách, ale třeba i přívěsech, vozidel speciálních útvarů PčR atd. Mezi vystavovanými vozidly byla i vozidla firmy Ziegler se zajímavými konstrukčními prvky ať už v oblasti výstražných majáků, ale i třeba zvedací plošina na požární čerpadlo, výsuvné a polohovatelné držáky na dýchací techniku atd. Na druhou stranu je vidět, že i na straně české konstrukce se nespí, což reprezentovaly různé konstrukce na přání, nově vyvíjený držák na dýchací přístroje a podobně.

Co je u nás běžné, je bohužel skutečnost, že každé vozidlo je téměř originál, což nebývá v civilizovaných zemích zvykem a dále např. umístění navijáku hluboko před nárazníkem, což z našeho pohledu není příliš bezpečné. Přeji hezké prohlížení, nebo ještě lépe vybírání na další roky!