21. 6. 2008 – Slavnosti – stříhání a hašení

23.06.2008, 22:01 Město

Aby si diváci nemysleli, že jsme svoji zásobu střelného prachu vystříleli první den slavností, připravili jsme i na druhý den strhující ukázky, které jsme ve Varnsdorfu ještě nepředváděli. Abych nezapomněl – naším úkolem bylo také ozvučení otevřeného pódia.

Dopoledne excelovala naše omladina, které ve spolupráci s dospělými připravila zajímavou pohádku o dědečkovi co měl rád pivo a nezodpovědné babičce, kteří si svoji nešikovností zapálili a nechali shořet svůj domeček, bezdomeček. Fotky z této ukázky ještě doplníme. Zatímco se dědeček s babičkou dohadovali, kdo je zodpovědný za požár domečku, ve dvou zásahových vozidlech přijel hasičský dorost a požár téměř profesionálně uhasili.

Druhou ukázku jsme připravili v provedení internacionálním, vyproštění osob z havarovaného vozidla nám téměř metodicky předvedli naši družební přátelé z Grossschönau, zabezpečení pomocí trojnásobné ochany zajišťovali kolegové z Rumburku. Třetí ukázku předvedla městská zásahová jednotka na požár osobního vozidla. Hašení bylo provedeno neupravenou vodou pomocí americké proudnice Akron.