Požár bytu v ulici Křižíkova zkazil hasičům i obyvatelům vánoční pohodu

24.12.2021, 17:00 Požáry

24.12.2021 17:00 POŽÁR, VÝŠKOVÉ BUDOVY, Varnsdorf, Křižíkova, slyšela ránu a valí se dým, soused by neměl být doma, celkem 11 pater.

Bohužel se naplnil ten nejčernější vánoční scénář a přesně v pět odpoledne, kdy již někteří zasedli k vánočním stolům, se městem rozezněly sirény.

Nahlášeno bylo, že v jednom bytě věžáku v ulici Křižíkova byl slyšet výbuch a následně se začalo kouřit. Operační středisko na místo vyslalo varnsdorfskou profesionální i dobrovolnou jednotku, vyjeli také kolegové z Rumburku, státní i městští policisté.

Když hasiči po schodech vyběhli do poloviny věžáku, vstupní dveře do bytu již byly rozpálené a bylo cítit, že opravdu hoří.

Hasiči připravili vodní proud a po vypáčení dveří bylo jasné, že je zle – celou chodbu a všechna patra rychle zaplnil štiplavý černý dým.

Hasiči v dýchacích přístrojích vnikli do bytu a v obývacím pokoji našli příčinu – hořící televize na stolku způsobila v bytě velké škody.

Na místo následně dorazil majitel a jak uvedl, bohužel na televizi nechal vánoční věnec se svíčkami. Jedná se tak o ten „vánoční požár“, před kterým vždy hasiči na Vánoce varují…