Požár bytu v ulici Žitavská ve Varnsdorfu si vyžádal i příjezd chemiků

20.01.2022, 14:49 Požáry

20.01.2022 14:49, Varnsdorf, Žitavská, 3000, požár v 5. patře, dům má pět pater, uvnitř jsou lidi, chodba zakouřená.

Krátce před třetí hodinou odpolední ve čtvrtek 20. ledna 2022 bylo na tísňovou linku hasičů oznámeno, že v objektu na ulici Žitavská ve Varnsdorfu hoří byt a uvnitř jsou lidé.

Na místo byly vyslány čtyři jednotky, kromě místní profesionální a dobrovolné také dobrovolní hasiči z Rumburku a Dolního Podluží.

Hořelo v posledním patře objektu, hasiči do bytu museli vniknout násilně. Několik osob čekalo na záchranu na balkoně, další se nadýchaly kouře a došlo i k popálení.

Hasiči všechny zraněné a nadýchané odvedli do přízemí, kde jim poskytli tepelný komfort a následně je předali do péče ZZS.

Na místě zasahovali také státní a městští policisté, příčinu vzniku požáru zjišťovali vyšetřovatel hasičů a kriminalistický technik.


Ačkoliv bylo při odjezdu hasičů od hořícího bytu všechno v pořádku a nikde nehořelo, chemii neporučíte a tak se za pár hodin v bytě opět objevil kouř a hasiči na místo vyjeli znovu.

V průběhu noci na místo dorazili z Ústí nad Labem také hasičští chemici, kteří odebrali vzorky.

Požár byl zlikvidován v 0:43 hodin směsí mokrého písku a sorbentu. Vzorky sebrané chemické látky budou podrobeny expertize.

Dvanáct evakuovaných osob nalezlo náhradní bydlení u svých příbuzných.