12.08.2016 – Nehoda osobního vozidla v Rybništi

13.08.2016, 11:24 Nehody

12.08.2016 20:20 DOPRAVNÍ NEHODA, ÚKLID VOZOVKY, Rybniště, směr Děčín, těsně nad přejezdem, ohnutý sloup na silnici, únik kapalin, bez zranění.

Řidič osobního vozidla včera večer nad přejezdem v Rybništi zachránil život srnce, dokázal se jí na silnici vyhnout. Jak ale během pár dalších vteřin zjistil, nebylo to úplně nejlepší rozhodnutí… Po stržení volantu totiž s osobákem narazil do sloupu s elektrickými dráty, který se přepůlil a zůstal viset nakloněný do silnice. Nabouraný automobil skončil ve svahu.

Na místo vyjela dvacet minut po páteční dvacáté hodině profesionální jednotka. Hasiči zjistili, že řidič je nezraněn, vznikla pouze hmotná škoda. Bylo provedeno odpojení autobaterie a velitel zásahu si vyžádal také výjezd zaměstnanců energetické společnosti.

Po obhlédnutí situace a zdokumentování nehody dopravními policisty bylo rozhodnuto o odstranění nakloněného sloupu. Po odpojení elektřiny z něj byly pracovníkem firmy sundány dráty a pomocí hydraulického ramena byl přemístěn mimo komunikaci. Provoz na silnici byl v té době samozřejmě uzavřen přítomnými policisty.

Majitel si zajistil vlastní odtah, jen bylo potřeba dostat vozidlo ze svahu zpět na silnici. Této role se ujal varnsdorfský speciál Unimog a pomocí navijáku a hydraulické ruky bylo vozidlo opatrně a bez dalšího poškození vyzvednuto zpět na komunikaci.

Zprvu ne tak náročný zásah si vyžádal několikahodinové nasazení za deštivého počasí a spolupracovali při něm hasiči, policisté hlídkoví i dopravní a zaměstnanci energetické firmy.