10.08.2016 – Masivní únik nafty na ulicích Kmochova a Západní

10.08.2016, 18:52 Kapaliny

10.08.2016 15:26 DOPRAVNÍ NEHODA, ÚKLID VOZOVKY, Varnsdorf, Kmochova, u Penny Marketu, kruhový objezd, únik asi v délce 200 metrů, PČR na místě.

Po 14. hodině ve středu 10. srpna 2016 došlo ke střetu dvou vozidel u přechodu nedaleko kruhového objezdu ve Varnsdorfu na ulici Kmochova. Obešla se bez přítomnosti hasičů, protože dle dopravních policistů došlo pouze k menšímu úniku vody.

Problém se objevil až po ukončení šetření nehody a odjezdu automobilů z místa. Jeden z řidičů usedl za volant a poškozené vozidlo odvezl – v domnění, že je vše v pořádku – až skoro k vlakovému nádraží.

Bohužel si řidič nevšiml, že po několika metrech na kruhovém objezdu začala unikat nafta. Ta tak znečistila celý kruhový objezd, parkoviště u Penny Marketu, ulici Západní, Husovu a Dopravní.

V půl čtvrté odpoledne k nahlášené skvrně museli vyjet profesionální hasiči, po zjištění rozsahu znečištění byl vyžádán také výjezd jednotky dobrovolné s dalšími sorbenty. Pro ty se ale hasiči na stanici vraceli ještě několikrát.

Hasiči so rozdělili úseky a zatímco jedni zasypávali únik na kruhovém objezdu a parkovišti, další skupina sorbentem likvidovala únik u hasičárny a dál, „za Panoramou“.

Na zasypání přibližně 1,5 kilometru dlouhého úseku hasiči použili necelých 200 kilogramů sorbentu. Celou situaci monitorovala také zástupkyně odboru životního prostředí, hasiči speciální péči věnovali úniku v okolí kanalizace.

Dopravu v místech aktuálního zasypávání pomáhali odklánět městští policisté.