06.08.2016 – Požár garáže s osobním vozidlem v ulici Hraniční

06.08.2016, 09:28 Požáry

06.08.2016 01:40 POŽÁR, NÍZKÉ BUDOVY, Varnsdorf, Hraniční, požár bývalé garáže – silný kouř (2patrová budova) – slyší padání materiálu (uvnitř zřejmě pneumatiky).

Jako požár bývalé garáže v ulici Hraniční byla ohlášena událost, která čtyřicet minut po sobotní jedné hodině ranní donutila bleskově vyskočit z postele jak profesionální, tak dobrovolné hasiče ve Varnsdorfu. Postupně k ohni zamířili hasiči se čtyřmi cisternami.

Na místě již byli policisté, ti hasiče navigovali do zadní části objektu, kde se z otevřených dveří valil hustý černý kouř.

Hasiči proto na nic nečekali a od cisterny natáhli rozdělovač s jedním vodním proudem, nasadili dýchací přístroje a navzdory hrozícímu nebezpečí – v té době nikdo nevěděl, co uvnitř objektu je – vlezli do zakouřených prostor na průzkum a zahájili hasební práce.

Navzdory několika menším výbuchům se velké nebezpečí nepotvrdilo – uvnitř nebyly „připraveny“ žádné tlakové lahve ani další nebezpečné látky, pomineme-li hořící automobil. Ten hasiči nalezli ve vedlejší místnosti, plameny byl zasažen celý. Sálavé teplo hasičům zatopilo, betonová místnost byla od hořícího vozidla pořádně vyhřátá.

Vodou hasiči uhasili to nejhorší, po následném oznámení situace veliteli zásahu došlo k velmi opatrnému otevření celých vrat. Všem zasahujícím se – po odvětrání kouře přetlakovou ventilací – otevřel pohled na naprosto ohořelý vrak osobního automobilu.

V mezičase byl natažen druhý vodní proud, tím hasiči hasili jak uvnitř, tak následně na střeše objektu. Po náročném zásahu, uhašení všech plamenů a odvětrání kouře se na místo dostavil hasičský vyšetřovatel, který společně s policisty zjišťoval, proč k požáru došlo.

Zásah nepatřil k těm jednodušším, ale díky naprosté profesionalitě všech zasahujících nedošlo ke škodám na zdraví ani dalším majetku.