02.12.2015 – Požár komína v domě na ulici 5. května

02.12.2015, 20:04 Požáry

02.12.2015 12:50 POŽÁR, NÍZKÉ BUDOVY, Varnsdorf, 5. května, požár, 1. patro, hoří komín.

Zatímco ve dvanáct hodin jsme si sirénový koncert užívali v klidu a pohodě, o padesát minut později už nás stejný zvuk doprovázel na cestě k výjezdovým vozidlům, v jednom z domů na ulici 5. května ve Varnsdorfu došlo k požáru komína.

Za pár minut k události dorazili profesionální hasiči, jen chvíli po nich přijela také cisterna hasičů dobrovolných. Majitel objektu začal okolí hořícího místa rozebírat už před příjezdem jednotek, společně s hasiči pak dosáhli kýženého výsledku a komínové těleso bylo „odhaleno“.

Pod dohledem termokamery hasiči komín a jeho okolí jemně ochlazovali pomocí jednoduchých hasebních prostředků – použití běžného vodního proudu by v domě způsobilo více škody než užitku.

K požáru došlo navzdory tomu, že se majitelé o komín vzorně starali. Jak už to tak bývá, vzdálenost mezi komínem a dřevěným trámem nebyla pro teplo nepřekonatelná.

Závěrem nezbývá než dodat, že při podezření na požár je vždy nejlepší zavolat hasiče. I když situace nakonec nebude tak kritická, je to lepší varianta, než aby zbyly jen oči pro pláč.