06.06.2015 – Požár objektu bývalé slévárny v ulici Kozlova

06.06.2015, 07:22 Požáry

Necelých dvacet minut po třetí hodině ranní v sobotu 6. června 2015 vyjely jednotky z prvního stupně požárního poplachu k nahlášenému požáru objektu ve Varnsdorfu, v ulici Kozlova. Záře viditelná z celého města rozhodně nevěstila nic dobrého.

V době příjezdu prvních jednotek na místo byla plameny zasažena celá dřevěná konstrukce střechy opuštěné haly a reálně hrozilo, že se požár rozšíří na přilehlou hlavní část bývalé slévárny, což by rozhodně nebylo pro zasahující hasiče vzhledem k uskladněným věcem uvnitř *(sudy s olejem, velké množství tlakových nádob, …)* vůbec dobré.

Vyhlášen byl proto druhý stupeň poplachu a u požáru se tak sjeli profesionální a dobrovolní hasiči z Varnsdorfu společně s dobrovolnými jednotkami z Dolního Podluží, Horního Podluží, Rumburku, Krásné Lípy, Jiříkova a Chřibské. Kromě cisteren s vodou a dopravních automobilů dorazila také výšková technika.

Zatímco bylo několik vodních proudů bleskově roztaženo zvenku budovy a hasiči v dýchací technice začali plameny krotit, na vhodném místě byl ustaven žebřík a jeden z hasičů likvidoval požár také proudem shora. Z druhého automobilového žebříku poté likvidovali hasiči další ohnisko na střeše z opačné strany objektu, na další hale.

Díky profesionálnímu zásahu se požár brzy podařilo lokalizovat a následně zlikvidovat. Společně s hasiči na místě zasahovalo také několik hlídek policistů. jak městských, tak státních. Pro všechny zasahující se jednalo o jeden z největších požárů v poslední době.

Proč k požáru došlo budou v průběhu dne zjišťovat vyšetřovatelé společně s policisty.