24.01.2015 – Vytažení vozidla z potoka u Kytlic

24.01.2015, 23:00 Nehody

24.01. 13:57, z Kytlic na Novou Huť, u dvoumostí, auto sjeté k potoku.

K nehodě osobního vozidla, které po sjetí ze zledovatělé komunikace skončilo mezi Kytlicemi a Novou Hutí v potoku u železničního viaduktu, vyslalo operační středisko nejprve místní profesionální a dobrovolné hasiče – tedy HZS Česká Kamenice a JSDH Kytlice. Hasiči na místě zjistili, že nedošlo ke zranění ani úniku provozních kapalin a tak bylo (po vyšetření nehody dopravními policisty) nutné jen vozidlo vytáhnout z vody.

Proto byl kontaktován velitel varnsdorfské dobrovolné jednotky a po dohodě s operačním důstojníkem na místo zamířil vyprošťovací automobil MB Unimog za doprovodu celkem čtyř hasičů. Na místě události bylo vozidlo z potoka vytaženo za pomoci hydraulického ramene a širokých kurtů. Po vytažení automobilu bylo provedeno vyčištění koryta potoka od střepů a vypadnuvších věcí a vozidlo bylo odtlačeno mimo pozemní komunikaci, kde si jej převzal majitel.

Po ukončení zásahu se jednotka vrátila zpět na základnu. Během zásahu nedošlo ke zranění členů jednotky ani k poškození vozidla. Jednotka se ohlásila zpět do výjezdu v 16:10 hod.