16.07.2014 – Požár zahradní chaty v ulici Na Měkovině

16.07.2014, 09:57 Požáry

16.07. 07:19:05 POŽÁR, NÍZKÉ BUDOVY, I.st., Varnsdorf, Na Měkovině, chatka dřevěná – v plamenech, přízemní, zahrádkářská kolonie, u vodojemu.

Necelých dvacet minut po sedmé hodině ranní ve středu 16. července 2014 vyjeli profesionální i dobrovolní varnsdorfští hasiči k nahlášenému požáru zahradní chatky do ulice Na Měkovině ve Varnsdorfu. Již v době výjezdu cisteren byl z dálky patrný černý dým.

Po příjezdu na místo plameny již polykaly kromě pergoly také přední část střechy, hasiči v dýchací technice proto okamžitě zahájili hasební zásah dvěma vodními proudy. Proveden byl také průzkum vnitřku chaty – naštěstí nebyl nikdo nalezen.

Požár hasiči dostali pod kontrolu třicet minut po sedmé hodině, likvidaci velitel zásahu ohlásil v 7:55. Zraněn při události nikdo nebyl; čtyři koťata, která měla pod verandou přístřeší, stihla před plameny utéct do bezpečí. Následně jen se zájmem a smutkem pozorovala zásah hasičů.

Společně s hasiči na místě zasahovali městští i státní policisté, příčinu požáru zjišťoval hasičský vyšetřovatel z Děčína.