Velitel varnsdorfské dobrovolné jednotky oslavil padesátku!

08.06.2014, 15:53 Novinky

Velitel jednotky dobrovolných hasičů ve Varnsdorfu Jirka Sucharda mohl nedělní ráno dne 8. června 2014 normálně vstát, dát si kávu a možná se věnovat sekání trávy na své zahrádce, to by však nesměl znát tolik hasičů, kteří na jeho 50. narozeniny rozhodně nezapomněli.

Proč mu přát nějakou obyčejnou cestou, či dokonce neoriginálně – formou dnešního facebooku a emailu – když mají hasiči tak velká a hlučná auta. Domluva mezi veliteli okolních jednotek byla rychlá a tak mohlo vyrazit rovnou 13 hasičských aut na Jirky zahradu.

Část konečné trasy samozřejmě s majáky a pořádnou akustikou. Jak už to u hasičů bývá, kdejaké houkání nás nenechá v klidu, a proto jsme měli na zahradě hezky nastoupenou celou Jirky rodinku. Než stačil Jirka napočítat všechna auta, už jsme mu drze a ukázkově pošlapali trávu.

Poté jsme předali drobné dary a gratulace, přičemž Jirka netušil, že ne všechny dárky se dají předat z ruky do ruky. Velitel FFW Großschönau Fabian Hälschke se svou jednotkou přichystal speciální přívěs, který se v českých podmínkách podobá ideální vybavenosti týlového kontejneru.

Takzvaný „Jirkův Hasičský Speciál“ je už v základním provedení vybaven grilem, grilovacím uhlím, naloženým masem, pivem, rozkládacími lavičkami, stolkem, zástěrou pro obsluhu a zázemím pro hygienu po párty.

Za zúčastněné sbory, tedy Varnsdorf, Krásnou Lípu, Rumburk, Kytlice, Seifhennersdorf a Großschönau přejeme Jirkovi ještě jednou vše nejlepší k jeho jubileu, rodinnou pohodu, pevné zdraví a další dlouhodobé působení u hasičů, v rámci kterého je už přes 20 let velitelem JSDH Varnsdorf.

Pro jednotku už obětoval tolik času a sil, díky kterým máme pro obyvatele Varnsdorfu a okolí starou techniku ve výborném stavu a dokonce jsme získali i techniku novou. Vzhledem k počtu zúčastněných lze s klidem říci, že Jirka má kamarády snad úplně všude. Díky!

Za JSDH Varnsdorf a ostatní gratulanty
Bc. Přerovský Jan – zástupce velitele jednotky