6. 5. 2008 – Tragická dopravní nehoda v Lesné

06.05.2008, 22:05 Nehody

V úterý 6. května došlo k těžké dopravní nehodě na silnici 1/13 v prostoru obce Jiřetín – Lesné při které došlo k převrácení nákladního vozidla s kontejnerovým návěsem na protijedoucí dodávku potravinářské firmy.

Na nehodu vyjížděla CAS24 Tatra HZS Varnsdorf, prvotní informace hovořila o převráceném vozidle s nemožností vypnout motor. Po upřesnění, že se jedná o nehodu s dodávkovým vozidlem a zraněným na místo ještě vyjížděla z Varnsdorfu, kde probíhalo školení obsluhy AZ jednotka SDH Rumburk s vozidlem CAS24 Terrno. Po ohlednání místa nehody a z důvodu blízkosti vodního zdroje, se na místo dostavili dva příslušníci SDH Varnsdorf s vozidlem Opel Vectra, kteří na místo přivezli vedoucího Odboru životního prostředí Z MěÚ Varnsdorf a pomáhali při vyprošťovacích pracech.

Při nehodě došlo ke smrtelnému zranění řidiče dodávky, řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Ironií osudu je skutečnost, že havarovaná dodávka se opírala o strom s již jedním křížkem z 80tých let. Silnice byla zcela uzavřena od 10 do 15ti hodin. Po ukončení záchraných a vyprošťovacích prací se na místo dostavila firma EKO servis Varnsdorf, která za asistence policie provedla odtěžení a odvoz kontaminované zeminy po úniku ropných látek. Osoba v reflexní vestě s nápisem Crash je soudní znalec z Rumburku, kterého na místo povolala kriminální policie, která případ šetří.

JS