03.10.2013 – Požár bytu v ulici Legií

03.10.2013, 02:22 Požáry

03.10.2013 01:12:24 POZAR, NIZKE BUDOVY, i. st. Decin, Varnsdorf, Legii 1709, sporak v byte, pod nimi obchod, 2 patrova budova.

Profesionální a dobrovolní hasiči vyjížděli v noci celkem se třemi cisternami k nahlášenému požáru bytu v ulici Legií. Na místě bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár potravin na sporáku, tři lidé byli bez zranění mimo byt, na místě již zasahovali policisté.

Hasiči bleskově natáhli vodní vedení od cisterny až do kuchyně, protože se ale požár nestihl rozšířit, bylo z důvodu minimalizace dalších škod na majetku zvoleno uhašení vodou z místních zdrojů. Hrnec s jídlem byl zchlazen ve dřezu, na uhašení hořících kusů sporáku a digestoře pak stačil hrníček s vodou.

Z bytu byla vynesena poničená digestoř a jedna kuchyňská skříňka. Po likvidaci požáru, kontrole bytu a elektrického zařízení byla v bytě obnovena dodávka el. proudu a byt byl předán uživatelům.

Díky tomu, že digestoř nebyla napojena do centrálního rozvodu, ale byla pouze s interním odsáváním, k větším škodám na majetku naštěstí nedošlo.

[googleMap]map[/googleMap]