11.04.2013 – Požár komínu v restauraci v Dolním Podluží

15.04.2013, 13:14 Požáry

11.04. 22:00 POŽÁR, NÍZKÉ BUDOVY, I.st. Děčín, Dolní Podluží, požár komína, vypadá to, že chytne i střecha, restaurace.

Po pravidelném cvičení se ve čtvrtek večer rozhoukaly ve městě sirény. Příchozí zpráva vypadala dramaticky a tak šlo vše ráz na ráz. Během dvou minut na místo zamířili profesionální hasiči s cisternou a žebříkem, jako další vozidlo vyjížděla Tatra Terrno CAS24 dobrovolných hasičů v obsazení 1+5, za ní následovala Tatra 813 CAS 32 1+3.

Při příjezdu na místo bylo vidět, že se jedná o velký objekt bývalé restaurace U Horáčků na dlouhé rovince mezi Dolním Podlužím a Varnsdorfem v katastru Dolního Podluží.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Varnsdorf průzkumem zjistila, že se jedná o požár sazí v komíně a že objekt není požárem zasažen. Vozidlo Tatra Terrno nasvítilo stožárem místo zásahu a členové posádky se v dýchací technice zapojily do průzkumu půdních prostor, Tatra 813 CAS32 tvořila zálohu na místě události.

Požár sazí v komíně byl společnými silami zdolán pomocí suchého písku a následného sražení hořících sazí kominickým náčiním. Během zásahu příslušníci jednotky SDH Dolní Podluží odstranili dřevěné bednění ve vstupní chodbě, za kterým byly nalezeny komínová dvířka a vymetací otvor. Vozidlo Tatra 813 CAS 32 se vrátilo zpět na základnu.

Po vyčištění komína se posádka Tatra Terrno CAS24 vrátila zpět na základnu. Technika v pořádku, příslušníci bez zranění.

[googleMap]map[/googleMap]