25.01. 2007 – Krásná Lípa, požár rodinného domu

27.03.2007, 00:00 Požáry

Dnes se vracíme k jednomu ne příliš šťastnému požáru v měsíci lednu. Kolem tohoto zásahu se již napsalo a mluvilo dost, je to spíše pro zasvěcené, ale tak alespoň nějaká základní fakta…

Jednotka byla povolána na požar rodinného domu v Krásné Lípě, ulice Kyjovská. Na základě upřesnění KOPIS jednotka vyjížděla na místo události s vozidlem CAS32 T813. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že jednotka byla povolána 56 minut po vzniku události, na místo se jednotka dostavila 1 hod. a 32 minut po vzniku události. Po příjezdu na místo vozidlo CAS32 nahradilo do té doby první CAS32 T 148 SDH Krásná Lípa, kde byl problém s regulací otáček a tím i kolísání dodávek požární vody. Zbytek jednotky prováděl hasební práce v dýchací technice na základě požadavků velitele zásahu. Jelikož byl na místě malý počet nosičů DT, použil každá příslušník SDH Varnsdorf 1x DT Saturn S5 a 1x Saturn S7. Výměna lahví byla prováděna velitelem SDH na místě. V čase předání zásahu místní jednotce se jednotka vrátila zpět na základnu. Technika v pořádku, příslušníci bez zranění.

Negativní jevy: v době vyhlášené kalamitní situace byl podceněn počet a čas povolaných jednotek! V první fázi se jednotky potýkaly s akutním nedostatkem hasební vody. Posilové jednotky se zásobou vody dojížděly až v době, kdy byla zásoba vody dostatečná.