10.10.2011 – Vyproštění kamionu na Šébru

11.10.2011, 14:31 Odtahy

V pondělí 10. října večer havaroval na kopci Šébr další kamion, tentokráte prázdná cisterna.

O nehodě velitele JSDH informoval KOPIS se žádostí o pomoc při vyproštění a vzápětí jeden ze strojníků, který projížděl kolem. Velitel JSDH se na místo události přesunul DA Opel Vectra (byl na jednání v Rumburku) a po obhlídce nehody a po dohodě s příslušníky PČR (dopravní nehody) rozhodl provést vyprošťovací pokus.

Během přesunu zpět do hasičárny se v hasičárně již připravovali zástupce velitele a zkušený strojník. Po doplnění vozidla CAS32 T813 8×8 o těžká lana, svorky a nářadí se jednotka doprovázená vozidlem DA Fiat Ducato Panorama přesunula na místo události, kde již bylo ukončeno vyšetřování.

Po průzkumu, demontáži krycích plechů návěsu a přípravě lan a svorek byla zcela uzavřena doprava a prázdný, ale zabrzděný kamion se podařilo vyprostit zpět na silnici. Po provizorní opravě systému vzduchových brzd byl kamion stále zapřažený na laně spuštěn do Lesné, kde byl odstaven.  Po očištění vozovky od nánosu bahna byla opět obnovena doprava. Celkovou dobu uzavírky se podařilo zkrátit na cca 45 min.

P.S.  po kontrole technického stavu havarovaného vozidla, zejména funkčnosti osvětlení, brzd a řízení odjel kamion zpět do Prahy.

JS

[googleMap]map[/googleMap]