01.10.2011 – Požár v areálu technických služeb

01.10.2011, 10:55 Požáry

01.10 07:36:56 POZAR, POPELNICE, KONTEJNER, ODPAD, OSTATNI, I.st. Decin, Varnsdorf, Svatopluka Cecha, areal TS, pozar odpadu, vedle dalsi budova.

Jednotka byla KOPIS vyslána na požár nahromaděného odpadu na dvoře Technických služeb pod přístřeškem na uhlí. Na místo jednotka vyjížděla s technikou CAS24 Terrno, CAS32 T813 8×8 a CAS32 T148. Vzhledem k množství nahromaděného odpadu a jeho špatnému hašení byl použit z CAS24 nejprve vysokotlaký proud, později 1 proud „C“ se třemi kartušemi Pyrocoom.

I přes intenzivní hašení nebylo možné požár uhasit, takže nejprve byl nahromaděný odpad rozhrabáván a proléván pomocí nakladače HON, později si TSmV pozvaly bagr UDS, který materiál vytahal, umožnil jeho prolití a rozmístění po větši ploše. Hašení skládky probíhalo ze 2 dílů nástavného AL žebříku v dýchací technice.

Vzhledem k vysokému tlaku a bezvětří byl požár odvětráván pomocí přetlakového ventilátoru Hurricane, ale bez většího úspěchu. Po ukončení zásahu bylo požářiště předáno firmě TSmV, která si zajistila povinné hlídání.

Během zásahu se na místo požáru dostavil starosta města s tím, že celé území města, část Dolního Podluží a sousední Waltersdorf a Grossschönau jsou zamořeny hustým kouřem. Proto byl velitel JSDH Varnsdorf vyslán upozornit a informovat jednotku a starostu v Grossschönau a Waltersdorfu a dále ve spolupráci s MP projížděli Pěnkavčí vrch a z vozidlového megafonu upozorňovali občany aby nevětrali a omezeně vycházeli ven.

Po cca hodině se kouř rozptýlil a jednotka ukončila zásah a vrátila se zpět na základnu. Technika v pořádku, příslušníci bez zranění. Technika ve výjezdu v 11:00 hod.

Foto: Michal Šafus & Arnošt Haufert
Jiří Sucharda, velitel JSDH

[googleMap]map[/googleMap]