20.03.2011 – Požár garáže ve Varnsdorfu

20.03.2011, 13:47 Požáry

20.03. 12:41:18 POZAR, NIZKE BUDOVY, I.st. Decin, Varnsdorf, Nova, z garaze se vali kour.

Po velmi dlouhé době se téměř přesně v nedělní poledne rozezněly nad městem sirény. Už zpráva AMDS (plechová huba) a letmý pohled z bočního okna při jízdě do zbrojnice dávaly tušit, že to nebude planý poplach.  Výjezd na požár řadové garáže, ve skutečnosti ve Východní ulici ve Varnsdorfu, byl proveden s vozidly CAS24 Terrno (1+5) a CAS32 T148 (1+2).

Při příjezdu na místo již garáž hasila jednotka HZS, která se zrovna vracela z kondiční jízdy. Dva členové JSDH Varnsdorf v dýchací technice provedli průzkum vnitřku garáže, zda se uvnitř nenachází nějaká osoba – naštěstí s negativním výsledkem. V garáži bylo zjištěno pouze cca 25 ks více či méně ohořelých pneumatik z osobních vozidel, které byly po částečném odvětrání garáže zmiňovanými hasiči vyneseny před objekt a ochlazeny.

Za pomoci dvou nastavovacích žebříků a bouracích seker bylo ze střechy odstraněno čelní oplechování a byla dohašena drobná ohniska v trámech. Po likvidaci požáru a domluvě s velitelem zásahu byl posbírán použitý materiál a jednotka se vrátila zpět na základnu. Jeden hasič byl zraněn při dobíhání na základnu (odřeniny na ruce), technika bez problémů.

Negativní jevy při zásahu: po vyhlášení požárního poplachu trvalo více jak 2 minuty než byla doručena zpráva AMDS a SMS o poplachu. Řada dobrovolných hasičů neslyšela houkání a vybíhala až po doručení zprávy.

Zraněný: Jaroslav Levinský – drobné povrchové poranění na pravé ruce – ošetřen na místě zásahu příslušníky HZS.

[googleMap]map[/googleMap]