24.07.2010 – Požár maringotky, Karlova Varnsdorf

24.07.2010, 09:47 Požáry

Před půl sedmou se ve městě rozhoukaly sirény. Vzhledem k absenci oznamovací SMS a informací z KOPIS, si dobrovolní hasiči nejdříve mysleli, že se jedná o poplach v sousedním Grossschönau.

K požáru vyjížděli hasiči s cisternou CAS24 Tatra Terrno a VEA1 Fiatem Ducato a až na místě zjistili, že jsou u požáru první (profesionální jednotka zasahovala u jiné události). Maringotka však již byla ve třetí fázi požáru (požár je stabilizován, probíhá intenzivní hoření a požárem jsou zachváceny všechny hořlavé předměty v prostoru) a mnoho se toho pro její záchranu nedalo dělat, majitel se celou dobu do příjezdu hasičů marně snažil požár likvidovat nebo alespoň omezit pomocí zahradní hadice.

Po příjezdu na místo požáru byl natažen jeden „C“ proud na prvotní zásah, který byl vzápětí nahrazen „B“ proudem, rozdělovačem a dvěma proudy „C“ z každé strany chatky. Ochlazování a likvidace požáru probíhala pomocí otevřených dveří maringotky (otevřel předtím majitel) a větracího okénka na druhé straně. Po lokalizaci požáru za pomoci dvou hasičů v dýchacích přístrojích, byla odstraněna přední část chatky a vyneseny zbytky hořících časopisů a materiálů (jednalo se o vysílací pracoviště aktivního CBčkáře). Po příjezdu jednotky HZS z jiné události bylo místo zásahu a velení předáno veliteli směny a jednotka po sbalení použitého materiálu odjela doplnit vodu a vrátila se zpět na základnu.

[googleMap]map[/googleMap]