26. 7. 2008 – Požár, Varnsdorf – Lesní

26.07.2008, 03:07 Požáry

Oznamovací SMS: 26.07. 01:49:27 POZAR, VYSKOVE BUDOVY, I.st. Decin, Varnsdorf, Lesni, asi 5. patro – 7patrova budova, kour a plameny z okna TPO

Těsně před druhou hodinou ranní probudil obyvatele města ostrý zvuk sirény oznamující požární poplach. Při pohledu na oznamovací SMSku nám nebylo příliš dobře. Požár a evakuace jednoho z největších panelových domů ve městě v noci je noční můrou všech záchranných složek.

Naštěstí se nic podobného neprokázalo, po příjezdu na místu nebylo nic vidět, jen vystrašení a probuzení obyvatelé ukazovali na rozsvícená okna, ve kterých byl oheň vidět. Protože nebylo možné se na obyvatele bytu dozvonit ani dobouchat, bylo místo osvětleno stožárem a přistaven výsuvný žebřík. Až po silném bouchání na okno v pátém patře se podařilo veliteli zásahu probudit spícího, silně podnapilého nájemníka, který skutečně přiznal, že během přípravy jídla usnul a jídlo se mu vznítilo jídlo na sporáku. Oheň se mu naštěstí podařilo zlikvidovat a byt vyvětrat a během toho opět usnul.

Jednotky proto předaly místo zásahu policii a vrátili se zpátky na základnu, většina z členů dospat páteční noc.

[googleMap]map[/googleMap]