23. 7. 2008 – Cvičení – Rumburk, Slévárna

02.08.2008, 15:01 Cvičení a výcviky

Oznamovací SMS: 23.07. 09:04:32 POZAR, NIZKE BUDOVY, I.st. Decin, Rumburk, Rumburk 1, Zitna, 1098, strecha asi 70m ctverecnich, asi 3 m vysoko,nad slevarnou.

V souvislosti s generální opravou střechy nad pecemi v rumburské slévárně byl Hasičský záchranný sbor požádán o provedení taktického cvičení na možný požár s cílem vyzkoušet rychlost zásahu a dálkovou dopravu vody z nedalekého rybníku Cihelna. Více již zpráva o zásahu:

Jednotka byla KOPIS povolána na taktické cvičení – požár střechy na slévárně Rumburk. Jednotka vyjížděla na místo cvičení s technikou CAS24 Terrno (1) a CAS32 T148 (1). Na místě se jednotka zapojila do zřízení čerpacího odběrného místa u rybnka Cihelna za pomoci hadic „B“ vytvořili společně s jednotkou Krásná Lípa dálkovou dopravu vody na místo cvičení. Po zavodnění hadic a dopravě vody na místo cvičení bylo cvičení ukončeno, po sbalení hadic a zrušení odběrného místa se jednotka přesunula k hasičské zbrojnici v Rumburku kde bylo provedeno vyhodnocení. Technika v pořádku, příslušníci bez zranění. Jednotka ve výjezdu v 11:01 hod.

Negativní jevy při cvičení:

  • při vyhlašování poplachu nebyly spuštěny městské sirény, tyto byly spuštěny až na výzvu velitele jednotky na KOPIS
  • v ohlášení poplachu pomocí systému AMDS je zapotřebí nastavit a upřednostnit tzv. prioritní čísla velitelů a strojníků jednotek, ohlášení na telefon velitele proběhlo v čase + 3 min. od vyhlášení
  • díky nefunkčnosti radiového spojení nebylo možné uskutečnit hlášení o výjezdu a dojezdu jednotek na místo události