28. 6. 2008 – Hasiči Dolní Podluží 140 let

13.07.2008, 10:05 Novinky

Červen se stal měsícem všemožných oslav a výročí, které zakončili hasiči z Dolního Podluží oslavami 140 let od svého založení.

Oslavy připravili ve spolupráci s okolními sbory na místní koupaliště, kde udělali malou výstavku techniky, připravili dostatek občerstvení, soutěží a atrakcí zejména pro děti. V rámci ukázek tak mohli vidět krásnou ukázku zásahu při nehodě, kterou předvedl se svými zmenšenými zásahovými vozítky hasičský potěr z Horního Podluží. Ukázka hašení hořící pánvičky patří stabilně k velmi vyhledávaným a poslední případ z Liberce dokazuje, že je stále aktuální.

Simulace skutečné dopravní nehody byla ve spolupráci s Českým červeným křížem z Děčína připravena tak realisticky, že mnohým diváků simulovaná amputace horní končetiny naskakovala husí kůže a obraceli se zády. Vysoce profesionálné připravená ukázka s komentářem patřila k tomu nejlepšímu, co diváci mohli vidět.

Závěr patřil zase mladým hasičům z Varnsdorfu, kteří pod vedením Milana Fialy „dorazili“ připravený domeček, který odolával jejich útoku týden předtím na městkých oslavách. Tady již ohni podlehl a děti si mohly užít hašení až do konce. Prostě oslavy v Dolním Podluží se hasičům vydařily.

JS