18.07.2014 – Zahoření zářivky v marketu Billa

19.07.2014, 00:02 Požáry

18.07. 19:50:37 POŽÁR, NÍZKÉ BUDOVY, I.st., Varnsdorf, Legií, 3157, hoří v budově ve skladu, uvnitř nikdo není, na místě jen zaměstnanci, kouř v budově.

K nahlášenému požáru ve varnsdorfském marketu Billa vyslalo operační středisko před dvacátou hodinou místní profesionální i dobrovolnou jednotku.

Zatímco k profesionálním hasičům se informace o tom, že hoří v marketu Billa, od operačního důstojníka dostala, dobrovolní hasiči při výjezdu kvůli komunikačnímu šumu vstřebali pouze informaci o skladech na ulici Legií a trasu k zásahu si tak prodloužili kolem areálu firmy Richter+Frenzel.

Nakonec se během pár minut ale všichni – včetně policistů – u Billy potkali. Na místě je přivítalo nepřeslechnutelné houkání požárních čidel.

Jak bylo průzkumem v zadní části objektu zjištěno, ve skladové části obchodu došlo k zahoření zářivky a následnému menšímu zakouření prostor. Uhašení malých plamenů provedl před příjezdem jednotek zaměstnanec marketu, stejně tak se personál postaral o zákazníky, kteří bleskově zaplatili vybrané zboží a prodejnu opustili.

Hasiči následně rozebrali strop okolo zářivky, aby se přesvědčili, že se plameny nešíří a na odvětrání prostor nasadili dva ventilátory. Během pár minut se vzduch vyčistil a poté, co si místo převzal vyšetřovatel z Děčína, hasiči odjeli zpět na základnu.