25.02.2014 – Požár odpadu a stropu v bývalé ubytovně Panorama

25.02.2014, 23:59 Požáry

Krátce před půl šestou večer v úterý 25. února 2014 vyjeli varnsdorfští profesionální i dobrovolní hasiči k požáru v bývalé ubytovně Panorama na Západní ulici. Jak bylo na místě průzkumem zjištěno, plameny zasáhly odpad, jehož většinu tvořila skelná vata, hořely ale také stropní trámy a jejich obložení.

Hasiči v dýchací technice plameny zlikvidovali pomocí jednoho C proudu, na odvětrání prostor byla po otevření oken nasazena přetlaková ventilace. Hasiči také prohledali objekt aby zjistili, že se v něm nikdo nenachází – což se potvrdilo.

Zatímco profesionální jednotka musela zamířit k dalšímu nahlášenému požáru komína v Krásné Lípě, dobrovolní hasiči dále prováděli důkladné hasební práce – hrozilo, že se plameny skrze rákosový strop a dřevěné trámy rozšíří i jinam. Vše proto bylo důkladně „prolito“ přibližně 15 tisíci litry vody.

Závěrečný průzkum termokamerou potvrdil, že hasební práce byly provedeny na výbornou – nikde nebyl ani náznak dalšího hoření a hasiči tak mohli odjet zpět na stanici (což neměli až tak daleko).

Škoda vzhledem ke stavu budovy nebyla stanovena. Příčinou vzniku požáru byla manipulace s otevřeným ohněm.

Technika na místě:

  • HZS: CAS-15 Man (1+1), CAS-32 Tatra 815 (1+1)
  • JSDH: CAS-24 Terrno (1+4), CAS-32 Tatra 148 (1+1), Fiat Ducato s dýchací technikou + přihlížející mladí členové jednotky