23.01.2014 – Dopravní nehoda dvou osobních aut na Studánce

23.01.2014, 22:16 Nehody

Profesionální hasiči z Varnsdorfu vyjeli v půl čtvrté odpoledne k dopravní nehodě dvou osobních automobilů, která se odehrála v katastru obce Studánka. Následně na místo zamířili i varnsdorfští dobrovolní hasiči se speciálem Mercedes Unimog.

Profesionální jednotka po příjezdu na místo zjistila, že se nehoda obešla bez zranění; jeden z automobilů skončil mimo vozovku v zahradě u rodinného domu, druhé vozidlo blokovalo provoz na hlavní komunikaci. Poškozen byl také sloup s elektrickým vedením.

Hasiči provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie a zasypali na silnici uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po označení pozice vozidla ho posunuli a zprůjezdnili tak kyvadlově hlavní komunikaci, na které se začaly tvořit dlouhé kolony osobních i nákladních automobilů. Krátce řídili provoz, následně si tuto činnost převzala přítomná policejní hlídka.

Po vyšetření nehody dopravními policisty odklidili profesionální hasiči jedno vozidlo na silnici stranou, k vytažení druhého vozidla ze zahrady byl povolán varnsdorfský speciál MB Unimog. Po ustavení se podařilo vozidlo pomocí vyprošťovacího kříže a textilních popruhů ze zahrady vytáhnout a doslova přenést rovnou na přistavený podvalník odtahové služby.

Následně hasiči provedli finální úklid komunikace a ze zahrady domu odebrali zeminu, která byla kontaminována uniklými provozními kapalinami.