25.05.2011 – Požár skládky za nádražím

25.05.2011, 22:32 Požáry

Hasiči zasahovali u požáru skládky za vlakovým nádražím.

Nahlášení požáru bylo spontánní, požár pneumatik a zbytků z rozebíraných automobilů byl tak viditelný, že se telefony u všech složek integrovaného záchranného systému (i u hasičů) rozdrnčely téměř současně a oznamovací telefonát následoval hned další. Jako první vyjížděla na místo jednotka HZS Varnsdorf, ale kvůli špatnému oznámení zajela do prostoru starého depa, kde silnice končí.

Výjezd jednotky SDH byl proveden vozidly CAS24 Ternno (1+5) a CAS32 T813 (1+3). Než se obě vozidla HZS otočila, dorazila na místo požáru dobrovolná jednotka, takže nakonec u požáru stála vozidla pěkně v řadě ob jedno. Na místě události byla dvě velká rozhořelá ohniska odpadu a obě zasahující vozidla CAS32 T815 HZS a CAS24 Terrno SDH provedly zásah vysokotlakým proudem. Strojník vozidla CAS24 Terrno řešil chvíli zapnutí čerpadla ze zadní části, nakonec jej pustil z ovládání u řidiče, později se tato závada již neobjevila.

Zbytek hasičů z dalších dvou vozidel pomáhal s rozhrnováním a dohašováním obou ohnisek požáru. Po likvidaci požárů byl zbývající obsah obou vozidel vystříkán lafetovou proudnicí (dělem) na zbývající hromady černých skládek a vyřezaných náletů, aby se zabránilo dalším požárům. Obě ohniska požáru totiž nasvědčovala, že se jednalo o úmyslné zapálení a panovaly obavy se zapálení dalších částí. Po ukončení zásahu a doplnění vody se obě jednotky vrátily na základnu. Technika v pořádku, příslušníci bez zranění.

JS

[googleMap]map[/googleMap]