Znáte…? – 1. díl

01.11.2004, 08:00 Znáte?

Asi již tušíte, že se na Vás něco chystá. Jedná se o náš nový seriál s názvem „Znáte…?“, čímž Vás chceme pozvat na jeho první díl – seznámení s obsahem, cílem a zaměřením.

Již od začátku, kdy jsem začala docházet do hasičské zbrojnice, mi tu chybělo něco, s čím by člověk mohl sám pracovat, neustále si na tom opakovat své znalosti z požární prevence a mít na co odkázat ty, které by ta či ona otázka zajímala. Byla tu ale i spousta jiných témat, o kterých bych jako občan města nevěděla, i když bych chtěla vědět. Kam se obrátit pak?

Vznikla tu tedy myšlenka vytvoření seriálu nejen o požární prevenci. Seriál proto bude obsahovat popis situací a také návod na chování pro běžné občany. Vysvětlení některých pojmů, především pro žáky základních škol. Informace o tom, jak vůbec hasiči fungují, ukázky jejich techniky, vybavení, postupy při zásazích a s čím tedy mohu jako občan počítat, když je přivolám. A koneckonců proč to neoživit i základy první pomoci? To vše obohatíme fotografiemi a aby jste nám věřili, tak i seznamem použitých zákonů a materiálů, ze kterých jsme čerpali.

Témat a nápadů je spoustu. Připravili jsme tu pro Vás seznam těch, na které se můžete těšit v nejbližší době.

  • Druhy sirén a typy varování
  • Hasicí přístroje a jejich užití
  • Druhy jednotek požární ochrany v čR
  • Vyhlášení požárního poplachu
  • Postup při dopravní nehodě
  • První pomoc

Naší snahou je také, aby tento seriál vycházel v pravidelný čas, každý druhý týden. Následující díl proto vyjde 15. 11. 2004 v 8:00 hod.
Pokud si přejete být informován/a e-mailem při zveřejnění nového dílu, musíte být registrován/a a zaškrtnout Ano v Osobních informacích „Přijímat oznámení o zveřejnění nového dílu seriálu Znáte…? e-mailem?“

Pokud máte nějaké nápady, zajímá-li Vás konkrétní téma, máte-li připomínky nebo nápady o co tento seriál obohatit, určitě nám napište nebo zavolejte.
E-mail: hasici@varnsdorf.cz
Mob.t.: 608 121 800