18. 9. 2004 – uklízeli jsme město

20.09.2004, 20:30 Město

V sobotu po obědě jsme se úklidovou brigádou připojili k celosvětové ekologické kampani Clean Up the World (Ukliïme svět)…

Společně s Komisí pro čistotu a ochranu veřejného prostranství Rady Města, ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Netopýr a skauty se stal náš Sbor dobrovolných hasičů již poněkolikáté spolupořadatelem této záslužné akce. Uklízet se mělo v lokalitě u plaveckého bazénu (kde vzniká Centrální park) od 13.00 hodin zhruba dvě hodiny, jelikož však přišlo skutečně nevídaně pracantů, protáhla se brigáda až do 17 hodiny. Během této doby se udělalo skutečně mnoho práce. Technické služby dodaly Mercedes Unimog se sekačkou a další techniku, Ekoservis dodal kontejnery a vozidlo, se kterým se naložily veškeré větve, hasiči lidi s motorovou pilou a traktor s vlekem, ostatní dle svých možností od rukavic po křovinořez a motorovou kosu. Po práci se mohli zájemci z řad brigádníků zúčastnit společného koupání v plaveckém bazénu zdarma a dalšího kulturního programu v prostorách společné skautské a „netopýrské“ klubovny na Měšťanské ulici.

Oficiální tisková zpráva – Ve Varnsdorfu se opět uklízelo

Nádherné počasí přilákalo v sobotu 18. září 2004 do Varnsdorfu na 60 účastníků úklidové akce, kteří se připojili k celosvětové akci Clean Up The World – Ukliïme svět! Akci uspořádala Komise pro čistotu a ochranu veřejného prostranství Rady Města Varnsdorf ve spolupráci se Střediskem ekologické výchovy Netopýr ve Varnsdorfu, varnsdorfskými skauty a Sborem dobrovolných hasičů z Varnsdorfu.
Uklízelo se prostranství v Barvířské ulici mezi plaveckým bazénem a hasičskou zbrojnicí, kde by do budoucna měl pokračovat Centrální park. Celkem se podařilo nasbírat úctyhodných 3,5 tuny odpadu, který zdarma odvezli pracovníci firmy EKO servis Varnsdorf a.s.. O prořezání a odvoz náletů a nárůstů se postarali dobrovolní hasiči. Úklidu se zúčastnil i místostarosta Varnsdorfu a velitel Sboru dobrovolných hasičů Jiří Sucharda, který ještě v poledních hodinách oddával na radnici.
Zejména pro dětské účastníky byly připraveny soutěžní hry, po kterých na ně čekala sladká odměna. Děti skákaly v pytlích, házely kroužkem na cíl, chodily na chůdách a učily se ekologicky třídit odpad. Dále měli účastníci úklidové akce jako obvykle volný vstup do varnsdorfského plaveckého bazénu a navíc měli možnost posedět večer při táboráku v klubovnách SEV Netopýr. Drobné občerstvení sponzorsky zajistila varnsdorfská firma EKO servis Varnsdorf a.s.
K akci se také připojili žáci ZŠ Bratislavská, kteří uklízeli již v pátek 17. září 2004 v prostoru varnsdorfské Gerhusky.
Na závěr patří poděkování všem, kteří se zúčastnili úklidové akce a pomohli tak zlepšit konkrétním činem část našeho společného prostředí, ve kterém žijeme.

Hádanka pro všímavé – najdete pod hromadou větví traktorový valník?