20. 7. 2008 – Varnsdorfský triatlon – hasičský dozor

30.07.2008, 08:00 Novinky

Pořadatelem triatlonu panem Novotou jsme byli požádáni o pomoc při zajištění zajímavých cyklozávodů. Nedělní program pro naše členy tak nabyl jasných rozměrů.

Naše jednotka zajišťovala celkem dvě „disciplíny“, zajištění závodu v plavání za pomocí dvou loděk a pak mytí kol po terénním závodu. Jako první přišel na řadu dětský závod. kde jsme si všechno nacvičili. Na jedné straně plavební dráhy byla připravena pramice s vesly, na druhé straně doprovázela závodníky pramice s motorem a záchranným plovákem.

Po dokončení všech disciplín přišlo na řadu mytí kol, na které se nejvíce osvědčil vysokotlaký proud na navijáku s proudnicí Akron.

Po dětském závodu a občerstvení se ve připravilo na hlavní závod, z pramic byly rozmístěny bójky a počet účastníků byl podstatně větší. Plavecká část měla dvě kola o tak se hrozen startujících poněkud roztáhl. O to horší bylo sledovat, zda jsou všichni zdárně venku a zda nikdo nechybí. Po plavecké části jsme připravili doplňování vody z Mašíňáku pomocí plovoucího čerpadla a pak přišlo na řadu mytí. Po umytí prvních kol bylo zřejmé, že by vše trvalo příliš dlouho, proto jsme připravili druhý proud s proudnicí a na dvou stanovištích už to odsýpalo lépe.

Vzhledem k tomu, že jsme byli na této akci poprvé a pořadatel s námi byl spokojen:

Pane Suchardo,
chtěl jsem Vám moc poděkovat za vaši činnost na Varnsdorfském triatlonu. Udělali jste tam kus práce a byli jste hodně potřeba.
S potěšením Vás požádám i příští rok :-)

S pozdravem
Jan Novota

www.triatlonvdf.wz.cz

těšíme se společně na příští ročník.

P. S. jen ten „německý“ eintopf by chtěl trosku zlepšit :-), jinak už tam příští rok nikoho nedostanu.