26.08.2013 – Náročná pondělní směna profesionálních hasičů

26.08.2013, 20:32 Požáry

V průběhu posledního srpnového pondělí profesionální hasiči ve Varnsdorfu vyjížděli ke čtyřem událostem, neminula je dopravní nehoda ani likvidace požáru a obtížného hmyzu.

Krátce před osmou hodinou ranní vyjeli profesionální hasiči k prvnímu pondělnímu zásahu – v lesíku mezi starým vlakovým nádražím a silnici kolem technických služeb hořelo na dvou místech, dle ohořelých zbytků se jednalo pravděpodobně o staré kusy elektrických zařízení.

Po doplnění vody jednotka zamířila do mateřské školy na ulici Křižíkova, tedy v sídlišti u bazénu. Tam si v jedné z děr vytvořily hnízdo vosy a děti si tak nemohly venku bezpečně hrát. Vosy byly zlikvidovány pomocí spreje, díra následně byla ucpána montážní pěnou.

Okolo šestnácté hodiny odpolední pak hasiči vyjeli k likvidaci dalšího vosího hnízda, tentokrát v ulici Pod Špičákem. Po ustavení techniky ale operační důstojník jednotku vyslal k úklidu po dopravní nehodě dvou osobních automobilů na křižovatce u gymnázia. Hasiči na místě provedli zasypání uniklých provozních kapalin a zatímco přítomní policisté řídili dopravu, pomohli majitelům vozidla odstranit mimo vozovku.

[googleMap]map[/googleMap]