11.02.2013 – Požár chaty v ulici Myslivecká

11.02.2013, 23:46 Požáry

11.02. 19:04:38 POZAR, NIZKE BUDOVY, I.st. Decin, Varnsdorf, Myslivecka, hori chata.

Čtyři minuty po devatenácté hodině večerní byl na operační středisko díky všímavým sousedům nahlášen rozhořívající se požár chaty v ulici Myslivecká ve Varnsdorfu.

Na místo byly operačním střediskem vyslány čtyři jednotky – profesionální hasiči z Varnsdorfu a dobrovolní hasiči z Varnsdorfu, Rumburku a Dolního Podluží.

Profesionální jednotka navzdory špatně přístupnému místu dorazila s jednou cisternou do blízkosti hořící chaty a okamžitě zahájila hasební práce. Celkem byly během zásahu nasazeny tři C proudy, jedním zasahovali hasiči uvnitř chaty.

Díky rychlé lokalizaci se plameny nerozšířily na dřevo uskladněné v zadní části chaty, požár tak poničil pouze okolí komínového tělesa a zničil veškeré vnitřní vybavení chaty.

Dobrovolní hasiči z Rumburku a Dolního Podluží byli velitelem zásahu po příjezdu a kontrole místa odesláni zpět na své základny.

Po likvidaci požáru hasiči objekt odvětrali a ohořelé vybavení z chaty vynosili ven, kde proběhlo jeho dohašení. Po jednadvacáté hodině opustila poslední jednotka místo zásahu.

[googleMap]map[/googleMap]