31.05.2012 – Požár opuštěné garáže a trávy u železnice

31.05.2012, 21:44 Požáry

31.05.2012 15:19 – Kollárova, Varnsdorf – POŽÁR NÍZKÉ BUDOVY + Plzeňská, Varnsdorf – POŽÁR LESNÍ, POLNÍ POROST.

Varnsdorfští dobrovolní i profesionální hasiči byli dnes devatenáct minut po patnácté hodině vysláni k požáru nízké budovy v ulici Kollárova. Jednalo se o požár opuštěné garáže, ve které varnsdorfští hasiči zasahovali už minulý rok.

Na místo vyjely vozy CAS 24 – Terrno (1+3) a CAS 32 – Tatra 813 (1+4). Jelikož se blížil čas pravidelného čtvrtečního cvičení, výjezd byl proveden ve srovnatelném čase s jednotkou HZS Ústeckého kraje, která na místo vyjela vozidlem MAN.


Po příjezdu na místo události byli dobrovolní hasiči odvoláni KOPIS Ústeckého kraje na požár louky neupřesněného rozsahu a místa, předběžná informace nás vedla do Dolního Podluží. Cestou k zásahu probíhala komunikace s operačním střediskem radiostanicí a z důvodu špatné kvality spojení i mobilním telefonem. Vozidlo CAS 24 – Terrno vysadilo cestou k druhé události na stanici druhého strojníka, který provedl výjezd s CAS-32 Tatra 148 na požár garáže jako záloha zdroje požární vody.

Při výjezdu z města jsme již věděli, že se jedná o požár trávy podél kolejové tratě u bývalých jatek mezi Varnsdorfem a Dolním Podlužím, což potvrdila i čekající hlídka Městské policie Varnsdorf.

Při příjezdu na místo události byl hasební zásah prováděn lafetovou proudnicí z CAS-32 Tatra 813 8×8, která se zhoršeným terénem dostala bez problému až k místu požáru. Zjištění, že trať je dočasně mimo provoz (provádění svářecích prací) nám dovolila provádět hasební zásah jedním „C“ proudem vedeným přes koleje, aniž bychom zdržovali zásah podhrabáním náspu tratě a vedením proudů pod tratí. Lokalizace ohlášena po uhašení plamenného hoření a následná likvidace „C“ proudem.

Rozsah požáru odhadnut na 2 x 20 metrů podél traťového náspu. Pravděpodobný vznik požáru byly výše uvedené svářecí práce, které byly prováděné v místě požáru. Požár beze škod, hasiči bez zranění. Návrat na základnu v 16 hodin.

Přerovský Jan
Velitel zásahu

[googleMap]map[/googleMap]