17.06.2010 – VIDEO: Cvičení na rybníku RIO

20.06.2010, 20:55 Cvičení a výcviky

Další z letošních cvičení mělo prověřit zkušenosti s prací na vodě a spolupráci s dalšími složkami IZS.

Cvičení na rekonstruovaném rybníku Mašíňák se zúčastnila profesionální i dobrovolná jednotka z Varnsdorfu a Městská policie  a Zdravotní dopravní služba z Nemocnice Varnsdorf.

Skupinka mladíků posilněná alkoholem a dalšími návykovými látkami (věrně představovaná mladými hasiči) se na ostrůvku dostane do situace, kterou nezvládají a prostřednictvím procházejících osob požádají o přivolání pomoci. Na místo přivolaná hlídka MP přivolá jednotky PO a záchranáře. Zároveň je nasazen člen posttraumatického týmu, který řeší mladíka se sebevražednými sklony.

Po příjezdu jednotky SDH jsou na vodu spuštěny 2 laminátové pramice  a na ostrůvek se dopravují první příslušníci  obou jednotek a asistují členovi PTT při uklidňování osob. Poté všechny osoby převezou na hráz rybníka, kde jsou po ošetření zdravotní službou předáni hlídce k dalšímu šetření. Jelikož se mladíci chovají agresivně a útočí na záchranáře i na hlídku MP, jsou během zásahu použity donucovací prostředky (hmaty, chvaty a pouta).

Během zásahu byly použity zásahové obleky NOMEX (lehké i těžké) a stejnokroj PS II, ochranné přilby, opasky, jistící lana a lodičky se záchrannými plovacími vestami.


[googleMap]map[/googleMap]