U hasičů :-)

21.02.2005, 19:11 Novinky

Tak nějak jsem poprvé v životě zabrousil k hasičské zbrojnici.

Zase byl jeden dlouhý den a já jsem byl na gymplu až do večera (v INDOŠovi). Někdy kolem páté jsem se rozhodl jít domů a co na křižovatce nevidím.

V louži byla taková ta hezká, barevná, možná až duhová skvrna od oleje (nebo benzínu, nebo já nevím čeho – v tomhle se nevyznám). Obvykle tomu nepřikládám velkou důležitost, ale co nevidím, směrem k Plusu je těch skrvn celá řada. Pravda, žádnej extrém to nebyl, největší skvrna mohla mít (už rozpitá na mokré silnici) tak 30 krát 30 cm a byly od sebe vzdálené cca 4 metrů. Tak jsem šel, šel a šel až jsem došel k Plusu. Cestou jsem stále koukal na silnici a všude viděl ty skvrny.

U Plusu jsem to zahnul směrem k bazénu a co nevidím, skvrny pokračují :-) V té době mi asi něco v hlavě přeskočilo a já jsem začal přemýšlet od kdy se ropná havárie bere jako ropná havárie. Dospěl jsem k závěru že jsem se to na těchto stránkách nedozvěděl, takže jsem začal zvažovat co udělám. První nápad byl zabrousit cestou domů na hasičskou stanici a zeptat se vlastně jestli s tím něco udělat jde, nebo nejde.

To se mi cestou v hlavě rozleželo a začal jsem tvořit SMSku pro Ene s dotazem co to je ropná havárie :-) To se mi taky cestou rozleželo…

Když jsem se začal blížit k hasičské stanici a zase jsem se dostal k tomu prvnímu nápadu. Asi pět minut jsem stepoval před hasičskou zbrojnicí, než jsem se odhodlal zazvonit. Volba padla na zvonek horní, který máme i ve škole (myšleno stejný typ zvonku). Tak jsem teda zazvonil a čekal, čekal a ještě jednou čekal. Ono se nic nestalo, tak jsem zkusil zazvonit na zvonek dolní. Opět jsem čekal a čekal a čekal a ono zase nic. Naštěstí se přiřítilo auto (btw hezký fáro :-)) a brána se začala otevírat. Tak jsem teda přemýšlel, jestli mám otevřenou branou vejít, nechat se bránou přiskřípnout nebo radši zbaběle zdrhnout… Ono ani brána nevěděla co udělám a tak se střidavě otvírala a zavírala :-)

Nakonec jsem se rozhodl branou přeci jen vejít a začal jsem hulákat na dva človíčky co z auta vystoupili jestli na mě mají chvíli času. Při mém štěstí jsem nemohl narazit na nikoho jiného než na pana óóóóó největšího, pana Suchardu (teda, byl jste to Vy, že jo? :-))

Začal jsem něco mlít a asi ani já jsem nevěděl co to vlastně melu :-) Tak jsem byl nenásilně utnut s tím, že vlastně nikdo neví co se děje :-) Tak jsem teda začal znova Vám již známou historkou jak jdu od gymnázia až k hasičské zbrojnici a celou dobu koukám na skvrny na silnici a že jsem se teda chtěl zeptat co se s tím dá udělat a tak. Dotaz zněl jestli se jedná o souvislý pruh nebo pouze o „skvrnky.“ Po konstatování že vlastně o nic nejde a že s tímhle hasiči nejsou schopni něco udělat jsem byl spokojený a šel jsem domů :-)

PS: Jooo, to je ten přehnanej zájem o hasiče :-)