Zlatá TATRA

23.10.2004, 15:50 Novinky

Jak to asi většinou bývá, na každé stanici má každý svou pýchu nebo takovou svou specialitku, jako jsou např. opravené požární stříkačky, speciální VEA atd., tak u nás ve Varnsdorfu je to speciál T 813 8×8, který je velmi dobře známý.

Moje domněnka neznámosti našeho sboru v jiném městě se velmi rychle změnila. Při nástupu do I SŠE v Chomutově na obor strojník požární techniky jsem přivezl pár fotek, technických údajů a mnoho dalšího o naší Tatře, abych se neztratil mezi klukama co jsou z vesničky o 500 obyvatelích (někdy i méně). Každý si přivezl nějakou tu svojí oblíbenost, aby udělal tzv. reklamu svému sboru.
Milé překvapení spočívalo v tom, že každý si Varnsdorf spojoval s 813kou a v podstatě mi záviděli, že je v našem městě. To, že je známá v celé čR mluví i to, že sehnat model (jak papírový, tak i plastový) Tatry 813 je velmi obtížné. Ptalo se mě už asi pár desítek kluků, co se zajímají o modely Tater, zda je vůbec k dostání, že se shání velmi obtížně. Přesvědčil jsem se o to na vlastní oči na internetu. Nadále se pár hasičů, co jsou na školení v naší škole ptalo, zda
by bylo možné někdy si Tatru vyfotit a prohlédnout. Prý by to pro ně bylo velmi cenné.
Dal jsem odkaz na naše stránky, kde je určitě možné se informovat.
Chtěl jsem tímto textem říci, že na to, aby byl sbor dobře znám, nemusí mít to nejlepší a nejdražší vybavení. Po naší Tatře se doslova „slintá“ nejen v Chomutově. Jsem jenom rád, když mohu říct, že jsem z města, kde mají zlatou Tatru 813 8×8. Kam se hrabe letištní Terrno 8×8!

Přerovský Jan
student I SŠE obor strojník požární techniky
Na Průhoně 4800
Chomutov