Memoriál Jaromíra Urválka 2004

12.09.2004, 23:10 Novinky

Jak jsme již avizovali v předchozím článku, o víkendu se ve Varnsdorfu konala jedna ze soutěží Florian Cupu Šluknovského výběžku.

Jako v předchozích ročnících se i ten devátý konal ve Varnsdorfu v hasičském areálu na hřišti za nemocnicí.
Ze Šluknovského výběžku se sjelo 8 družstev mužů a 5 družstve žen. Soutěž byla zahájena ve čtvrt na devět na náměstí před radnicí nástupem. Soutěžící jednotky pozdravil místostarosta města a velitel JSDH pan Jiří Sucharda a popřál jim mnoho úspěchů. Poté bylo provedeno rozlosování pořadí startujících družstev a celá kolona hasičských vozidel se přesunula na parkoviště u místní hasičské zbrojnice, kde velitelé družstev, tak jako každý rok, uctili památku nejvýznamnějšího poválečného velitele dobrovolných a posléze i profesionálních hasičů pana Jaromíra Urválka položením kytice k jeho památníku ve vjezdu do stanice a symbolickou minutou ticha.
Na dalších fotografiích vidíte průběh soutěže, jednotlivé překážky na trati a způsob jejich zdolávání. I děti, které se přisly na soutěž jenom podívat, si rády vyzkoušely některé překážky ve chvílích, kdy se připravovalo další družstvo na start.

V následujících dnech zde přibude i pořadí jednotlivých družstev.