Návštěva v Uhlířských Janovicích

02.08.2004, 19:02

O hasičích v Uhl. Janovicích jsme už napsali mnohé. Nyní nás však kolegové, ze 150 km vzdáleného sboru, pozvali na posezení u dobrého jídla a pití.

Setkání bylo naplánované na 23. – 25. června a počasí se mimořádně podařilo. První den jsme ale přijeli velmi pozdě, takže jsme museli prohlídku hasičárny odložit na druhý den.
Sobotu jsme pojali trochu sportovně a hned ráno vyrazili za krásami okolí, zatímco janovičtí stříkali Avii a doufali, že nebude pršet.
Večerní návrat jsme si ani nemohli lépe načasovat. Avie už byla hotová, a tak nic nebránilo přípravám na večer. Začaly se nosit stoly, lavičky, pípa a sud a nakonec speciální lorna, ve které bylo masíčko děsně mňam! Je to věda, takové dobré naložení, ale janovičtí s tím již mají velké zkušenosti, o tom jsme se přesvědčili na vlastní bříško. Dále na fotografiích můžete vidět domácího velitele se svojí nejmladší pýchou, domácí hasiče s jejich drahými polovičkami a jak jim chutná a následuje ukázka toho, jak to vypadá, když dospělí seberou hračky svým drobečkům…

Nakonec si neodpustím malou perličku. V Janovicích mají svého velitele velmi rádi a velice ochotně nám vyprávěli, jak je nebezpečné při výjezdu nastupovat do trambusu bez přilby. O tom ví své především velitel sboru v Uhl. Janovicích Petr Jech. Jeho ozdobu hlavy si můžete pro názornost prohlédnout na následující fotografii.